Fasadmålning

Fasadmålning i Stockholm – Måla om fasaden och öka marknadsvärdet

Det är nödvändigt att genomföra fasadmålning med jämna mellanrum för att huset ska kunna stå emot väder och vind i många år framöver. En fasadmålning ger dig också fördelen att det kan bidra till att öka marknadsvärdet på din fastighet.

Med våra kompetenta medarbetare med många år i branschen, erbjuder vi måleritjänster inom flera olika områden. Vi är måna om att alltid slutföra projektet med ett resultat som du känner dig nöjd med.

Förutom målning kan vi också stå till tjänst med att hjälpa att hitta den bästa färgen, en fulländad tjänst som gör att du kan luta dig tillbaka och måste själv inte ta ansvar för någon del av fasadmålningen.

Ta kontakt med vår kundtjänst för frågor om våra tjänster i Stockholm och begär en kostnadsfri offert för den typ av måleritjänst som du behöver hjälp med!

Måla om fasaden – Fasadmålning som passar just dina behov

Vi på Målarn' har med våra många år i branschen kunnat ta fram skräddarsydda måleritjänster när du behöver måla om husets fasad och kan även genomföra förarbetet, val av färg och ger dig alltid en bra överblick under hela pågående projekt.

Arbetet med att förbereda fasaden för målning är mycket viktigt för att huset ska kunna stå emot väderpåverkan under hela året. Framför allt förändringar i temperatur kommer sakta men säkert sätta spår på fasaden och den behöver då ses över för att din bostad inte ska ta skada.

Fasadmålning är med andra ord mycket viktigt att prioritera in med jämna mellanrum för att skydda din fastighet och för att kunna bevara dess marknadsvärde.

Måla putsfasad

Vi sysslar bland annat med fasadmålning i Stockholm och även omnejd. Tack vare vår expertis kan vi välja rätt färg till din putsfasad och rusta upp din bostad så det kan stå emot kraftiga vindar, regn, snö och solsken.

Fasadmålning är en mycket viktig del för att din fastighet inte ska bli fuktskadat och med vår erfarenhet erbjuder vi effektivt måleri av fastigheter med detta typ av ytskikt.

Måla träfasad

Även bostäder som har en träfasad måste underhållas och målas om regelbundet. Fasaden på trähus är en stor bidragande faktor till vilket helhetsintryck fastigheten ger. En omålad träfasad med färg som flagnar kan också sänka marknadsvärdet på din bostad vid en eventuell försäljning, så här gäller det att du bokar in en fasadmålning i tid.

För träfasader krävs det att rätt färg används, som tränger in i träets fibrer och därmed skyddar huset från till exempel fukt och kyla.

En välmålad träfasad kommer också skydda din bostad från fuktskador. Vi genomför målning av hela bostäder och gör alltid ett bra jobb där du kan vara nöjd över slutresultatet!

Vi är en målare i Stockholm som gärna ger dig en kostnadsfri offert på fasadmålning. Välkommen!

Vanliga frågor om måla fasad i Stockholm

Generellt kan du räkna med att en målare har kapacitet för 2-4 kvadratmeter per timme. Räknar man ut ett genomsnittligt pris efter ROT-avdrag landar det på 75-250 kronor per kvadratmeter. Så beroende på hur stor din fastighet är kommer priset att variera.

  Hur mycket kostar det att måla om fasaden?

  Generellt kan du räkna med att en målare har kapacitet för 2-4 kvadratmeter per timme. Räknar man ut ett genomsnittligt pris efter ROT-avdrag landar det på 75-250 kronor per kvadratmeter. Så beroende på hur stor din fastighet är kommer priset att variera.

  Hur mycket kostar det att måla om ett trähus?

  Om du har en fasad i trä som behöver målas om kommer priset för detta landa på samma nivå som om du har en fasad i betong eller murbruk. Så räkna på ett pris per 75-250 kronor per kvadratmeter och basera den totala kostnaden på hur stor yta som måste målas.

  Vad ingår när man får hjälp med fasadmålning Stockholm?

  Det är framför allt tre saker som ingår när du anlitar ett företag för fasadmålning i Stockholm. Detta är förarbete, tvätt av fasaden för att avlägsna mögel och alger, samt hjälp med vilken färg som ska användas. Att anlita en professionell målare säkerställer därför att färgen fäster och att fasaden även kan stå emot vädret i Stockholm.

  Hur mycket kostar det att måla om 100 kvadratmeter?

  Priset för fasadmålning ligger på mellan 75-250 kronor per kvadratmeter. Beroende på vem som arbetar och hur omfattande arbetet är kommer priset att variera. Begär en offert för att vi ska kunna räkna ut kostnaden för att fasadmålning av din fastighet. Du har möjlighet att använda ROT-avdraget för att hålla kostnaden nere.

  När under året är det bäst att genomföra fasadmålning i Stockholm?

  Det rekommenderas att fasaden målas om när vädret är mer stabilt eftersom det hjälper färgen att fästa bättre. Från maj-augusti är därför den bästa tidpunkten under året att boka in fasadmålning av ditt hus. Kontakta oss för att se när det finns möjlighet till detta. Det rekommenderas att en fasadmålning bör genomföras ungefär vart tionde år.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster