Hyra byggställning

Hyra byggställning Stockholm – Flexibel uthyrningsperiod för alla typer av byggprojekt

Hos oss kan du hyra byggställning i Stockholm och omnejd, där vi erbjuder utlåning både till privatpersoner och företag. Allt för att täcka upp just dina behov och tack vare vår långa erfarenhet inom byggbranschen kan vi hjälpa dig i valet, för att du ska kunna använda den bästa byggställningen för den typ av projekt du planerar.

Det är viktigt att man arbetar på ett tryggt arbetssätt och oavsett om man ska renovera fasaden, tapetsera eller lägga om taket är säkerheten någonting som man måste tänka på innan arbetet kan påbörjas. Bra säkerhet innebär att våra montörer, personal och också de som planerar att utföra arbetet kan göra så utan några risker.

Våra byggställningar är samtliga av mycket hög kvalitet, där du kan hyra allt från rullställning till fasadställning inför ett kommande fasadbyte. Har du några funderingar om vilken typ av byggställning just du behöver? Välkommen att kontakta vår kundtjänst, där vi sedan skickar ut en kostnadsfri offert för att ge dig en bra överblick!

Byggnadsställning i Stockholm – Arbeta tryggt under ditt nästa projekt

Om man är i behov av att hyra en byggställning, finns det flera behov som man måste täcka upp. Ställningen man behöver ska också alltid baseras på den maximala höjden man ska arbeta på, antalet personer som kommer att använda ställningen, vart byggställningen ska placeras, samt dessutom vilken typ av projekt som man ska genomföra.

Säkerhet är A och O för att kunna arbeta tryggt

Säkerhet är alltid någonting som man måste ta ställning till, för att helt enkelt minska risken för att en arbetsplatsolycka inträffar. Som arbetsgivare är du ansvarig för att dina medarbetare ska kunna slutföra arbetet säkert.

Hyr ställning hos oss under delar eller hela bygget. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga i valet av byggställning och erbjuder därför alltid kostnadsfri rådfrågning och såklart också offert!

Byggnadsställningar som passar alla behov

Vi erbjuder ett gediget utbud av flera typer av byggnadsställningar, för att du ska kunna välja en ställning som fyller sin funktion till arbetet du planerar att påbörja. Vi levererar byggställningar och hjälper till att montera dem på plats, vilket garanterar att de står stadigt under hela projektet.

Hos oss kan du hyra en byggställning för bland annat följande arbeten:

 • Renovering av fasaden (fasadställning).
 • Målning av fastigheten.
 • Tapetsering.
 • Byte av fasad eller tak.
 • Renovering eller målning av fönster.
 • Montering av solceller på taket.
 • Reparationer på hög höjd.
 • Annat underhåll av din fastighet.

Optimal höjd och stabil konstruktion

Vi arbetar för att skapa en säkrare arbetsmarknad och erbjuder byggnadsställningar enligt vår expertis och behovsanalys. Ofta inträffar olyckor i samband med arbeten på grund av att man använder sig av felaktiga byggställningar, som till exempel inte har en optimal höjd eller som står säkra på underlaget.

Tack vare våra många år i branschen har vi genom en mängd slutförda uppdrag samlat på oss kunskap för att kunna skapa en säker arbetsmiljö på mer avancerade byggen, stora som små.

fasadställning

Byggställningar – underlättar mängder av projekt och renoveringar!

Så kanske till den största frågan, när bör man då egentligen hyra en byggnadsställning och hur gör man det bästa valet av ställning?

Alla arbeten har inte samma behov av säkerhet. Men en tumregel är att om du måste arbeta på hög höjd, så gör en byggnadsställning att du kan arbeta på ett säkert arbetssätt och med mer stabilitet. Det är helt enkelt alltid bättre att ta det säkra före det osäkra och att du hyr en ställning för att få en trygg arbetsmiljö med mindre risker.

Flera alternativ av byggställningar

För att du ska kunna välja rätt typ av ställning för ditt kommande projekt, är det först och främst viktigt att du är väl införstådd med hur olika byggställningar skiljer sig från varandra. När du hyr en ställning från oss kan vi såklart alltid besikta din villa innan för att avgöra vilken ställning som ämnar sig bäst för underlaget och för att skapa en god säkerhet.

Men det är likaså viktigt att du som privatpersoner eller företag vet hur valda byggställningar används på ett bra sätt, samt att du alltid har koll på vilka ställningar som vi bör leverera.

Här kan du läsa mer om tre alternativ av byggställningar som går att hyra i Stockholm och omnejd, vilket också hjälper dig att avgöra vilka typ av ställning som passar dig bäst:

Fasadställning

En fasadställning är designad för att särskilt underlätta lite större projekt, som till exempel underhåll eller byte av fasaden och där man kommer att arbeta på lite högre höjder. Byte av fasad sker vanligtvis av företag och placeras runt fastigheten, från grund till tak och är därför ganska tidskrävande att installera.

En fasadställning står väldigt stabilt och klarar även av högre belastning, vilket är en bidragande orsak till att denna typ av ställning används för större projekt.

En fasadställning omges oftast dessutom av väderskydd, för att minska risken för att plankor eller byggställningen blir blöt, vilket i sin tur kan bidra till ökad risk för att man halkar när man arbetar. Utöver detta kommer ett adderat väderskydd också skydda huskonstruktionen från fuktskador. Att helt byta fasad kommer att ta minst några veckor och därför är ett adderat väderskydd viktigt att inkludera för att skapa en trygg arbetsmiljö.

Hantverkarställning

Lite enklare byggställningar kallas för hantverkarställning och passar bra när man inte har ett behov av att arbeta på samma höjd, till exempel vid tapetsering eller målning.

Detta är en form av mindre rullställning, som därmed är väldigt enkel att montera och även flytta omkring i hemmet för att komma åt överallt när man arbetar. Om du inte behöver få denna ställning levererad, så kan du enkelt plocka upp den hos oss och i nedpackat skick ryms den i en kombibil.

En hantverkarställning är väldigt stabil och betydligt säkrare att använda än en klassisk stege och framför allt om du planerar att utföra ditt arbete på egen hand.

Rullställning

Du kan också välja att hyra en större rullställning, som precis som den låter är försedd med hjul och därmed kan flyttas omkring på ett enklare sätt. En rullställning har en lättare vikt, men är trots detta mycket stabil och kräver ingen erfarenhet för att kunna användas på ett tryggt sätt.

För lite större projekt kan en rullställning dessutom kombineras med till exempel en hantverkarställning eller fasadställning för att täcka upp alla behov. Oavsett arbete så är en rullställning mycket praktisk och perfekt för de som behöver flytta omkring ställningen genom arbetets gång.

En rullställning kan användas för flera typer av underhåll, reparationer eller upprustningar av din villa eller andra varianter av fastigheter. En rullställning är ett bra komplement till skylift om du planerar att måla om fasaden eller taket och vill kunna göra så på ett smidigt sätt.

Samtliga av våra ställningar har mycket hög kvalitet och vi levererar ställningen i god tid innan projektet kan påbörjas, för att säkerställa att arbetet flyter på smidigt!

Måste man använda väderskydd enligt svensk lag?

Det finns inget krav på att man måste ha ett monterat väderskydd på ställningen enligt några svenska byggregler. Däremot är det alltid en fördel om man hyr byggställningar under en längre tidsperiod och de kommer att stå utomhus.

Det finns flera anledningar till att ett väderskydd är en bra investering för byggställningar. Dels skyddas husfasaden eller huskonstruktionen under arbetet. Fuktskador är trots allt väldigt kostsamt att åtgärda senare och kunder som väljer till ett väderskydd får ett bättre resultat.

Väder och framför allt regn kan ofta skapa en risk för att man halkar på plankorna, vilket man såklart vill undvika när man arbetar på högre höjder. För rullställningar eller fasadställningar är det därför alltid fördelaktigt om du använder ett väderskydd, för att du och din personal ska ha möjlighet att jobba tryggare!

Komplett entreprenadtjänst – vi hjälper dig med byggställning och utförande

Vi är utformade för att vara en komplett tjänst som man kan anlita för både stora och små projekt. Utöver uthyrning av byggställningar, kan du även anlita oss för att utföra flera alternativa måleriprojekt.

I vårt utbud av tjänster hittar du bland annat följande, men du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för att se över möjligheten att få hjälp i ditt kommande projekt:

 • Väggmålning och trapphusmålning.
 • Spackling och tapetsering.
 • Fasadmålning.
 • Renovering och målning av fönster och dörrar.
 • Takmålning.
 • Färgkonsultation för både målning inomhus och utomhus.

Därför bör du anlita oss

Fördelen med att anlita oss för att genomföra hela projektet är att du dels kan hålla kostnaden nere, men det gör även processen smidigare.

För våra tjänster har du alltid möjlighet att använda dig av ROT-avdraget, vilket innebär att du kan få en skattereduktion på 30% av arbetskostnaden. Ett bra pris som du kommer att vara nöjd med och där arbetet garanterat blir ordentligt utfört!

Kontakta vår kundtjänst för information och offert!

Vi inriktar sig på att erbjuda uthyrning av ställningar, samtidigt som vi utöver detta är behändiga i en rad måleriprojekt och renoveringar.

Att välja rätt i valet av byggställningar är dock inte alltid det enklaste, särskilt om man inte tidigare har genomfört ett projekt som kräver detta som en extra säkerhet.

Hos oss kan du känna dig trygg i valet av byggställning i Stockholm och våra kunder kan även begära en kostnadsfri offert och besiktning av fastigheten, för att få hjälp med vilken typ av ställning man ska välja!

Kunnig personal med lång erfarenhet inom branschen

Vi är måna om att våra medarbetare har den expertis som behövs för att alltid erbjuda den bästa servicen. Oavsett om du endast hyr en ställning, eller dessutom anlitar oss för att slutföra projektet på ett bra sätt, garanterar vi alltid ett proffsigt bemötande och tjänster som täcker dina behov.

Kontakta vår kundtjänst idag för mer information om de olika byggställningar som finns i vårt utbud och hyr byggställning som är säkert att använda under hela projektet!

Vanliga frågor om att hyra byggställning i Stockholm

Här kan du hitta några vanliga frågor om byggnadsställning i Stockholm och vad man bör tänka på innan man hyr en byggställning.

Om man inte tidigare har använt sig av ställningar för olika typer av byggprojekt, kan det vara svårt att avgöra vilken typ av byggställning man faktiskt är i behov av. Kontakta oss för information om de olika ställningar vi har i vårt sortiment och gör ett val som passar dig!

  Hur länge behöver man hyra en fasadställning?

  Det tar lite olika lång tid att byta fasad, bland annat beroende på storleken på huset som behöver ett fasadbyte. Hur länge du bör hyra en fasadställning ska därmed baseras på detta. För mindre hus bör du räkna med att låna en fasadställning i mellan 4-6 veckor. Större fastigheter kan kräva upp till 10 veckor.

  Vad kostar det att hyra en byggställning i Stockholm?

  Kostnaden baseras dels på vilken typ av byggställning du är i behov av, men också om du vill att våra montörer bygger ställningen åt dig. Du kan därför räkna med en kostnad från runt 300 kronor per dag för att hyra byggställning i Stockholm. Kontakta oss för information och pris.

  Hur mycket kostar det att få ställningen byggd?

  För att få en byggställning monterad runt hela bostaden kommer priset att landa på cirka 25 000 kronor, upp till 50 000 kronor för större villor eller fastigheter. Men du har då möjlighet att använda ROT-avdraget för detta, vilket innebär att du kan göra avdrag på 30% av arbetskostnaden.

  Hur mycket kostar ställningen per kvadrameter?

  Ibland räknas priset ut beroende på hur många kvadratmeter ställning du behöver och där du betalar ett dygnspris per kvadratmeter. Här kan du räkna med en kostnad för byggställningen från 3,9 kr per kvadratmeter och dygn. För längre uthyrning kan det vara bättre att fråga efter ett fast pris för att ge dig bättre koll på kostnaden.

  När bör man hyra byggställning?

  Det finns flera typer av renoverings- och byggprojekt som kräver att byggställningar används. Inte allra minst behöver du arbeta säkert om du planerar att byta husfasaden, byta taket eller underhålla husfasaden. Men det är också bra att använda byggställningar när man ska måla om huset eller tapetsera inomhus. En byggställning innebär att du kan arbeta på ett säkert sätt.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster