Takmålning

Takmålning Stockholm – Ett resultat som du kan känna dig nöjd med!

Genom att anlita oss på Målarn' kan vi säkerställa att taket inomhus målas på ett bra sätt, där rätt färg används och du därmed får ett mycket jämnt slutresultat som håller längre.

Att själv måla om taket på egen hand kräver en hel del kunskap och även arbetsteknik, eftersom det är en ganska tidskrävande syssla som annars kan resultera i att du får problem med både armar och rygg.

Vi genomför därför olika typer av takmålning och ger dig alltid full överblick på projektet från början till slut, för att ge dig ett hem som du trivs i.

För mer information om våra tjänster är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Du kan begära om en kostnadsfri offert. Här kommer ROT-avdraget automatiskt att adderas, vilket ger dig en bra överblick på hur mycket en takmålning skulle kosta dig.

Låt oss ta hand om projektet och du får ett slutresultat som håller i många, många år!

Takmålning inomhus – Vi hjälper dig genom hela projektet

Ett nymålat tak kan helt förändra intrycket som man får när man kliver in genom dörrarna i sitt hem. Att regelbundet säkerställa att ditt tak målas är därför mycket viktigt och kan även bidra till att öka marknadsvärdet på din fastighet.

Genom att anlita Målarn' kan vi alltid säkerställer att din takmålning genomförs grundligt och att färgen sitter i många, många år.

Vi har stor erfarenhet inom olika typer av måleritjänster, där du även kan anlita oss för kompletterande uppdrag som målning av fasad, fönster, trapphus eller målning av ditt yttertak.

Hjälp med val av färg

En av de kanske svåraste momenten i en takmålning är att välja den rätta färgen. För innertak är det trots allt viktigt att färgen är anpassad för just tak, så man kan måla jämnt och utan sträck.

När solen lyser in genom dina fönster, kommer du annars ganska snabbt märka av både penselstreck och andra ojämnheter efter färgen inte är anpassad för denna typ av målning.

Eftersom vi har stor kunskap av olika tak kan vi genomföra en takmålning effektivt och metodiskt.

Som en inkluderande del i vår rådgivning vid takmålning kan vi dessutom vägleda dig till vilken nyans du bör välja, för att passa rummet som planeras att målas och ger därför ett bättre slutresultat.

Många svenskar vill ge sitt hem ett väldigt ljust helhetsintryck och väljer därför att måla hela rummet i samma nyans. Men ibland kan det faktiskt vara fördelaktigt att inte ha exakt samma nyans på både rummets väggar och tak.

Förberedelser inför takmålning

Det är inte bara att börja måla. Det är mer som måste planeras och en mycket viktig punkt att genomföra innan man kan börja med en takmålning är att förbereda underlaget.

Färgen fäster nämligen inte som den ska om underlaget inte har tvättats, putsats och jämnats till från hål eller annat slitage innan en takmålning påbörjas. Detta är någonting som vi lägger stor vikt vid också när vi målar om taket i ditt hem.

Kostnadsfri offert och rådgivning

Det finns väldigt många olika typer av måleritjänster som man kan använda sig av på marknaden.

För att ge dig en bättre överblick på vad vi kan hjälpa dig med, är du välkommen att begära en kostnadsfri offert för mer information där vi specificerar kostnaden och också ger dig priset efter ROT-avdraget.

Detta är någonting som vi drar av automatiskt vid takmålning. Har du redan uppfyllt den maximala kvoten kan vi enkelt justera fakturan därefter.

Vanliga frågor om takmålning Stockholm

Att planera in en takmålning kan väcka en hel del frågetecken. Framför allt kostnad för projektet och vad man ska tänka på när man anlitar en firma eller hellre vill genomföra målningen själv. Det är alltid viktigt att man tänker igenom projektet och också använder bra färger och ergonomiska verktyg när man genomför ett måleriuppdrag.

Vi listar här några frekventa frågor som brukar dyka upp när taket behöver målas om.

  Hur mycket kostar det att måla om taket inomhus?

  Kostnaden för takmålning varierar beroende på vilken typ av färg som används, hur mycket förarbete som krävs inför målningen och vem du anlitar. För ett tak på cirka 30 kvadratmeter ligger ett genomsnittligt pris på cirka 6 500 kronor. För att få en bra överblick på kostnaden för dig är du välkommen att kontakta oss för mer information.

  Måste man måla taket i samma färg som väggen?

  När man målar taket är det viktigt att man väljer en färg som är anpassat för tak, eftersom det annars finns en risk för ökat slitage eller att färgen inte fäster jämnt. Med vår erfarenhet kan vi hjälpa dig att välja rätt typ av färg. Däremot behöver du inte välja exakt samma nyans som du har på väggarna hemma.

  Hur ofta måste man måla om innertaket i bostaden?

  Det finns ingen tumregel för exakt hur ofta du bör boka in en takmålning av ditt boende. Allas boendesituation ser lite olika ut och olika tak kommer att slitas ner olika snabbt. Se därför över ditt tak med jämna mellanrum och avgör sedan när du tycker det är dags för målning av taket hemma.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster